Schooljaar 2020 - 2021

1) Tussen september en december 2020 zullen we de speellesjes van 2019-2020, die uitgesteld werden door het Corona-virus, inhalen.   

 

2) Vanaf eind jan 2021 hanteren we een nieuwe aanpak. 

 

a) De ‘klassieke’ speellesjes worden vanaf dan gegeven op woensdagnamiddag (duur: 55 min. ). 

Zij zullen gecentraliseerd worden op 1 plaats, nl. in basisschool De Wondertuin.   Deze centralisatie laat ons toe om homogene groepen te vormen zodat ieder kind op zijn/haar niveau en leeftijd kan meegroeien. 

We richten zowel een groepje "beginners" als "niet-beginners" op. 

Uren: van 13u45- 14u40 en van 14u45 - 15u40)

 

 

b) Daarnaast houden we ons nieuw project boven de doopvont:  CLUB FRAVOOL !    

Op zaterdagvoormiddag (van 9u15-11u15) verzorgen we een aangename en leerrijke voormiddag (duur: 2 uur) waarbij de kinderen ondergedompeld worden in de Franse taal en dit alles in een ‘kampsfeer’: de ideale mix tussen taalspelletjes én alternatieve activiteiten.   

Deze speellesjes gaan door in De Vlindertuin (Mechelen-Zuid), op fietsafstand van de stad én gemakkelijk met de  auto en openbaar vervoer te bereiken. 

Zowel jong als nóg jonger zullen op hetzelfde moment hun taalactiviteit hebben, weliswaar in een verschillend groepje.  

 

De nieuwe aanpak houdt ook in dat de speellesjes in de naschoolse opvang  niét meer zullen doorgaan vanaf januari 2021.  Wij zijn ervan overtuigd dat het woensdag-en zaterdagaanbod een volwaardig en zelfs beter alternatief brengt om jullie kind(eren) (verder) te laten kennismaken met deze mooie taal.