Ellen


Na 16 jaar Frans te hebben gegeven aan volwassenen, nam ik in 2016-17 loopbaanonderbreking om een aantal dingen uit te proberen die ik altijd al graag had willen doen. 

 

Bovenaan de prioriteitenlijst stond Frans geven aan kinderen. En niet zo achter bankjes zitten en met pen en papier. Nee, het moest iets vrolijkers worden, iets speelsers. Een “les” waar de kindjes zouden naar uitkijken. Een speelmoment waarbij de kinderen niet echt doorhebben dat ze ook aan het leren zijn.

 

Ik maakte liedjes, vond spelletjes uit, knutselde materiaal in elkaar. In de school van mijn zoontjes kreeg ik de kans dit concept uit te proberen. En zoals gehoopt: het sloeg aan en het enthousiasme was groot, van de ouders, de kindjes en mezelf.

 

Dit smaakt(e ) naar meer!

 Dédée

 

Hallo, ik ben Andrée maar iedereen noemt mij Dedée. Zoals mijn naam al doet vermoeden ben ik gezegend met een Franstalige papa. Samen met mijn Nederlandstalige mama vormden zij een perfecte match.

  

Mijn tweetalige opvoeding is mij gedurende mijn 40-jarige carrière binnen de bankwereld heel erg van pas gekomen.  De kennis van onze beide landstalen is een grote troef in het beroepsleven maar ook een verrijking op persoonlijk vlak. Mijn eigen dochter werd eveneens tweetalig opgevoed.  

 

Onnodig dus te zeggen dat ik een hevige voorstander ben om kinderen van jongsaf de beginselen van deze prachtige taal aan te leren. Als dit op een speelse manier kan gebeuren is dat mooi meegenomen.

 

Ik nader met rasse schreden de 3×20 maar als ik met die kleintjes bezig ben voel ik me nog steeds 1x20. Improvisatie is mij niet vreemd, ik heb 25 jaar met veel plezier op de planken gestaan bij een toneelgezelschap.

 

In mijn vrije tijd ben ik een super-actieve verwenmamoe, feestjesbouwer, levensgenieter en reisfanaat die er van houdt de wereld te ontdekken en nieuwe culturen op te snuiven. Mijn levensmoto's zijn:  "Pluk de dag" en "On n'est jamais mieux servie que par soi-même".

 

 Emilia

 

Als laatstejaarsstudent leerkracht lager onderwijs, was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn tweetaligheid Frans - Nederlands én mijn liefde voor kinderen kon combineren.  Zo kwam ik terecht bij Fravool! 

 

Zowel de verschillende stages doorheen de academiejaren als mijn ervaring als dansjuf én leidster bij de scouts, zorgen ervoor dat ik mij volledig aansluit bij de Fravool methode! 

 

 Het spelenderwijs aanleren van nieuwe leerstof is iets waar ik de voorbije jaren veel op heb ingezet, en waarbij opviel hoe snel kinderen weg zijn met nieuwe leerstof!

  

Met veel zin en enthousiasme begin ik dit schooljaar 2019-2020 bij Fravool! 

 

 

 

 Manon


Marie

 

Ik ben afkomstig van Namen en werd dus in het Frans opgevoed. Sinds mijn huwelijk in 1997 ben ik in Zemst terecht gekomen. Ik heb een opleiding van leerkracht gevolgd. "Jong geleerd is oud gedaan" daarom vind ik het fijn om met jonge kinderen te spelen en zingen. Het is een leuke methode om mijn moedertaal te onderwijzen!

 
Nyssrine

 

Als studente Bedrijfscommunicatie staan talen en communicatie centraal in mijn leven. Het Frans is hierin van groot belang aangezien we  in een meertalig land wonen. Al vanop jonge leeftijd was ik sterk geïnteresseerd in de Franse taal.  Het grootste deel van mijn familie is Franstalig én ik volgde ook de naschoolse Franse lessen vanaf het tweede leerjaar. Dit vond ik zelf altijd heel leuk en daarom zet ik me nu dan ook graag in om andere kinderen dezelfde positieve ervaringen te doen beleven.

 

Als animator in de jeugdwerking werkte ik met kinderen van verschillende leeftijden, zowel kleuters als secundaire scholieren. Ik haal plezier uit het werken met kinderen en dankzij FRAVOOL !  krijg ik de kans om naast het entertainen, hen ook op spelende wijze een nieuwe taal bij te leren.

  

Ik ben ervan overtuigd dat de kids net zoals ik op deze speelse manier een positieve ervaring hebben met de Franse taal, wat hen in de toekomst zal stimuleren om dit verder te blijven ontwikkelen.

  

 

Wil je ons team versterken?


 

 

Informatie voor lesgevers (toegang enkel met paswoord)