ELLEN


Na 16 jaar Frans te hebben gegeven aan volwassenen, nam ik in 2016-17 loopbaanonderbreking om een aantal dingen uit te proberen die ik altijd al graag had willen doen. 

 

Bovenaan de prioriteitenlijst stond Frans geven aan kinderen. En niet zo achter bankjes zitten en met pen en papier. Nee, het moest iets vrolijkers worden, iets speelsers. Een “les” waar de kindjes zouden naar uitkijken. Een speelmoment waarbij de kinderen niet echt doorhebben dat ze ook aan het leren zijn.

 

Ik maakte liedjes, vond spelletjes uit, knutselde materiaal in elkaar. In de school van mijn zoontjes kreeg ik de kans dit concept uit te proberen. En zoals gehoopt: het sloeg aan en het enthousiasme was groot, van de ouders, de kindjes en mezelf.

 

Dit smaakt(e ) naar meer!

 LAURA


Als laatstejaarsstudente Bachelor lager onderwijs (UC Leuven) verbaas ik me elke dag over de gretigheid waarmee kinderen nieuwe dingen leren.  

 

Sinds schooljaar 2017-18 kreeg ik de kans om binnen Fravool! te ontdekken hoe snel kinderen een nieuwe taal oppikken.  De Fravool!-methode waarbij de kinderen op een speelse manier in contact komen met het Frans  zorgt ervoor dat ze een fascinatie en liefde voor deze taal ontwikkelen.  Het leerplezier is dé basisvoorwaarde die - ook op lange termijn - bijdraagt aan hun taalontwikkeling.  In een steeds internationaler wordende wereld is dit een troef voor het leven.

  

 YANTI


Fravool! is een organisatie die twee van mijn passies  perfect combineert: mijn liefde voor het Frans & mijn activiteit als chiroleidster.  Het op een speelse manier bijbrengen van het Frans is een fantastisch concept! 

 

Tijdens mijn studies politieke wetenschappen merkte ik dat ik de Franstalige onderdelen van mijn opleiding bijzonder genegen was.  Mijn ervaring als leerling secundair onderwijs in een Franstalige immersieschool in Brussel was daar allicht niet vreemd aan.

 

Als chiroleidster en als lesgever bij Fravool! kijk ik telkens uit naar de momenten waarbij we samen met de kinderen nieuwe spelen ontdekken.  Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat spel belangrijk is in het leerproces van kinderen.   Het blijft me verbazen hoe snel ze de wereld ontdekken via een spel.

 

Samen met  mijn Fravool!-collega's draag ik met heel veel plezier mijn liefde voor de Franse taal over naar de toekomstige generatie. 

 

  

 

Wil je ons team versterken?


 

 

Informatie voor lesgevers (toegang enkel met paswoord)