Ellen


Na 16 jaar Frans te hebben gegeven aan volwassenen, nam ik in 2016-17 loopbaanonderbreking om een aantal dingen uit te proberen die ik altijd al graag had willen doen. 

 

Bovenaan de prioriteitenlijst stond Frans geven aan kinderen. En niet zo achter bankjes zitten en met pen en papier. Nee, het moest iets vrolijkers worden, iets speelsers. Een “les” waar de kindjes zouden naar uitkijken. Een speelmoment waarbij de kinderen niet echt doorhebben dat ze ook aan het leren zijn.

 

Ik maakte liedjes, vond spelletjes uit, knutselde materiaal in elkaar. In de school van mijn zoontjes kreeg ik de kans dit concept uit te proberen. En zoals gehoopt: het sloeg aan en het enthousiasme was groot, van de ouders, de kindjes en mezelf.

 

 

Dit smaakt(e ) naar meer!Manon

Toen ik kind was, verhuisden mijn ouders naar de Ardennen.  Hier ben ik nog altijd blij om: ik leerde automatisch Frans. 

 

Ik behaalde mijn diploma Professionele Bachelor Kleuteronderwijs aan de AP Hogeschool in Antwerpen en werk nu als kleuterjuf in Jette.

 

Ook geef ik al 3 jaar lessen Frans aan kinderen tussen de 4 en 15 jaar, oa bij vzw FRAVOOL ! .  De gedachte dat ik kinderen help in hun ontwikkeling en bijdraag tot hun algemene vorming, geeft mij een groot gevoel van voldoening!Giel

Hallo, Giel hier. Ik groeide op in het charmante Limburg, niet ver van de taalgrens. Een gepassioneerde lerares talen deed bij mij de vonk overslaan en dus trok ik op 18-jarige leeftijd naar Leuven om er Taal- en Letterkunde te studeren.

 

Inmiddels sta ik al 8 jaar voor de klas. Daar probeer ik met veel enthousiasme leerlingen warm te maken voor la langue de Molière.  

En sinds vorig schooljaar maak ik toekomstige leerkrachten lager onderwijs klaar om Frans te geven aan de UCLL.

 

Ik ben mee in het FRAVOOL!-avontuur gestapt omdat kinderen er van jongs af aan op een leerrijke en aangename manier warm gemaakt worden voor de Franse taal.

 Emilia

Als leerkracht lager onderwijs, was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn tweetaligheid Frans - Nederlands én mijn liefde voor kinderen kon combineren.  Zo kwam ik vorig jaar terecht bij FRAVOOL ! 

 

Zowel mijn ervaring als juf, dansjuf én leidster bij de scouts, zorgen ervoor dat ik mij volledig aansluit bij de FRAVOOL ! - methode! 

 

 

Het spelenderwijs aanleren van nieuwe leerstof is iets waar ik de voorbije jaren veel op heb ingezet, en waarbij opviel hoe snel kinderen weg zijn met nieuwe leerstof!Emeline

Bonjour les amis,

 

Ik ben Emeline en ben 21 jaar oud.  Je kan me het beste omschrijven als een goedlachse mengeling van muziek, vriendschap en lekker eten. 

 

Momenteel ben ik met volle enthousiasme bezig aan mijn lerarenopleiding secundair onderwijs en één van mijn onderwijsvakken is - uiteraard - Frans. 

 

Ik ga al heel mijn leven jaarlijks naar Frankrijk en kan er niet genoeg van krijgen !  Ik hoop de liefde voor de Franse taal tijdens de volgende kampjes op een speelse en toffe manier met jullie te kunnen delen !

 

 

 

 Maureen

Salut!


Ik ben Maureen. Mijn ouders zijn beiden geboren en getogen in Brussel. Mijn mama is Franstalig opgevoed en mijn papa tweetalig. Nederlands en Frans uiteraard.

Ze vonden het tijdens mijn opvoeding zeer belangrijk om mij tweetalig op te voeden. Tot op de dag van vandaag ben ik hen daar enorm dankbaar voor.

Ik heb een bachelor Communicatiemanagement op zak en daar kon ik mijn taalknobbel goed inzetten! Wanneer ik niet aan het studeren ben, kan je mij vaak terugvinden in de natuur. Lange wandelingen in de bossen en overnachten op een camping tussen de vogels, de rivier, de bossen, en ga zo maar door. Daar word ik gelukkig van!

 

Met een interesse voor de Franse taal en een passie voor kinderen is animator zijn bij FRAVOOL ! voor mij de ideale vakantiejob. De kinderen zien bijleren en ontwikkelen is het tweede dat me heel gelukkig maakt. De gezichten wanneer ze het begrijpen en kunnen, daar doe ik het voor!Lana

Ik ben Lana en ik ben sinds dit jaar bij FRAVOOL !  De passie voor talen zat er altijd al in, met een grote liefde voor lezen en vreemde talen.

Een gepassioneerde leerkracht Frans deed me kiezen voor de opleiding Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven.

 

Ik werk graag met kinderen en jongeren.  Vandaar de keuze voor leerkracht secundair onderwijs in het Sint- Romboutscollege in Mechelen.  In de schoolvakanties geef ik graag mijn passie door aan kinderen van iets jongere leeftijd.  Spelenderwijs van jongs af aan een taal aanleren is de ideale manier.  Ik kijk met veel plezier uit naar de komende kampjes bij FRAVOOL ! Sophie

Ik werd tweetalig Frans-Nederlands opgevoed. Ik ben jaren lid geweest van een Franstalige scouts, waarna ik nog enkele jaren leidster en hoofdleidster ben geweest van de allerkleinsten. Hierbij heb ik ervaren hoe kinderen kunnen opgaan in de wondere wereld van verhalen en fantasie. Het leuke aan FRAVOOL! is dat we de kinderen op een speelse en creatieve manier een eerste ervaring kunnen geven met de Franse taal. Ik heb reeds enkele FRAVOOL! kampen achter de  rug en telkens blijf ik verbaasd hoe snel kinderen weg zijn met de Franse taal.

 

 

Tijdens mijn studies Biomedische Wetenschappen zie ik hoe belangrijk het is om een goede kennis Frans te hebben.  Ik zet me dan ook met veel plezier in om zelfs de kleinsten al warm te maken voor deze mooie taal.Margaux

Zoals mijn zus Sophie ben ik ook tweetalig opgevoed.  Ik ben op mijn zeven jaar begonnen bij een Franstalige scouts.  Hier ben ik ondertussen al vier jaar leiding.

 

Dit combineer ik met mijn studies geneeskunde.Tine

Bonjour tout le monde!

 

Ik ben Tine, 29 jaar oud en geboren en getogen in Mechelen.  Ik geef ondertussen reeds 7 jaar les in basisschool de Vlindertuin, waarvan 4 jaar in het vijfde leerjaar.  Ik maakte de overstap naar het vijfde leerjaar omdat ik graag Frans wilde geven..  Ik heb een grote interesse in vreemde talen, hou van reizen, lekker eten en sporten (om al dat lekkers te compenseren).


Stilzitten is niets voor mij. Dat is ook de reden dat taalkampjes bij FRAVOOL ! me enorm aanspraken!  De Franse taal overbrengen aan de hand van speelse methodes en spelletjes is me helemaal op het lijf geschreven.

 

 

à bientôt !Aurélie

Ik ben Aurélie en dit is mijn tweede kamp bij FRAVOOL!

 

Op jonge leeftijd merkte ik dat ik een grote interesse had voor de Franse taal en dit is met de jaren steeds gegroeid. Daarom heb ik gekozen om tolk Frans-Spaans te studeren aan de Universiteit Antwerpen. Intussen geef ik les Frans in het secundair onderwijs.

 

Wanneer ik een vrij moment heb, kan je me dikwijls in de natuur terugvinden. Ik zeg geen nee tegen een stevige hike, een tocht met de mountainbike of gewoon een gezellige picknick in het park met vriendinnen.

Dit heb ik leren appreciëren tijdens mijn jaren bij de scouts. Samen (over)leven, spelletjes spelen, vuil worden en vooral veel momenten delen. Dit is voor mij het pure leven.

 

De visie van FRAVOOL spreekt mij erg aan: want wat is er nauw leuker dan op spelender wijze een taal te leren?

 

 

Ik kijk alvast uit naar het kamp! Jij ook?  Wendy

Na enkele jaren in de privésector gewerkt te hebben, heb ik de switch gemaakt naar leerkracht lager onderwijs en heb ik ook lesgegeven aan Anderstalige Nieuwkomers.  Daarna ben ik doorgestroomd naar het middelbaar onderwijs als leerkracht Frans en Engels. 

 

Bij FRAVOOL! kan ik twee passies in mijn leven perfect combineren: de Franse taal en lesgeven.

 

Een vreemde taal leren gaat veel gemakkelijker spelenderwijs en lijkt me nog altijd het meest effectief.  Het is zo leuk om het aangename aan het nuttige te koppelen.  Ik kan er echt van genieten dat zelfs jongvolwassenen Franse liedjes zingen om zo nieuwe woordenschat of grammatica in te oefenen.

Met de nodige trucjes, geheugensteuntjes of zelfs een spel, wordt leren veel toffer!Lieke

 

Bonjour !

 

Mijn naam is Lieke en ik woon in Buggenhout.  Ik groeide op in Evere.  Mijn vader sprak enkel Frans, maar ik ging met mama mee naar de Nederlandstalige school waar zij kleuterjuf was.

Mijn vrije tijde spendeerde ik in beide talen: in het Frans naar de scouts en de zwemles, in het Nederlands naar de knutselacademie en de muziekschool.  Op straat speelden we in beide talen.  Boeiend hoor !

 

Ik kreeg de onderwijsmicrobe mee van thuis.  Toen ik zelf leerkracht werd in Brussel, was het erg nuttig om vlot Frans te spreken.

Na mijn verhuis gaf ik Frans en muzische vorming in het 5de en 6de leerjaar.  Dit kan je fijn combineren in spelletjes, liedjes en activiteiten.

 

Nu mijn 4 kinderen groter zijn, heb ik weer wat meer tijd om me volop te gooien tijdens de vakanties.

Ik kijk er dan ook naar uit FRAVOOL ! te versterken en de spelkriebeltjes door te geven !Sabine

Bonjour les amis,

 

Je m'appelle Sabine.  Ik ben tweetalig opgevoed.

Ik vind taal zeer belangrijk, boeiend én leuk.   Daarom koos ik altijd een richting met veel talen.

 

Ik leerde FRAVOOL ! kennen via een andere monitor.  Dankzij haar heb ik mijn kinderen ook laten kennismaken met FRAVOOL ! en hen op kamp gestuurd.  Het is echt super om te zien wat ze allemaal op zo een kampje leren, en dit allemaal op een speelse en gezellige manier aangebracht.  Dit boeide me zo hard en de kriebels waren niet meer te houden om zelf monitor te worden.

 

Ik hoop jullie kindjes mijn kriebels voor de Franse taal zo door te geven.   A bientôt !  

Wil je ons team versterken?


 

 

Ruimte voor lesgevers/monitoren (toegang enkel met paswoord):