Ellen


Na 16 jaar Frans te hebben gegeven aan volwassenen, nam ik in 2016-17 loopbaanonderbreking om een aantal dingen uit te proberen die ik altijd al graag had willen doen. 

 

Bovenaan de prioriteitenlijst stond Frans geven aan kinderen. En niet zo achter bankjes zitten en met pen en papier. Nee, het moest iets vrolijkers worden, iets speelsers. Een “les” waar de kindjes zouden naar uitkijken. Een speelmoment waarbij de kinderen niet echt doorhebben dat ze ook aan het leren zijn.

 

Ik maakte liedjes, vond spelletjes uit, knutselde materiaal in elkaar. In de school van mijn zoontjes kreeg ik de kans dit concept uit te proberen. En zoals gehoopt: het sloeg aan en het enthousiasme was groot, van de ouders, de kindjes en mezelf.

 

 

Dit smaakt(e ) naar meer!Sophie

Ik werd tweetalig Frans-Nederlands opgevoed. Ik ben jaren lid geweest van een Franstalige scouts, waarna ik nog enkele jaren leidster en hoofdleidster ben geweest van de allerkleinsten. Hierbij heb ik ervaren hoe kinderen kunnen opgaan in de wondere wereld van verhalen en fantasie. Het leuke aan FRAVOOL! is dat we de kinderen op een speelse en creatieve manier een eerste ervaring kunnen geven met de Franse taal. Ik heb reeds enkele FRAVOOL! kampen achter de  rug en telkens blijf ik verbaasd hoe snel kinderen weg zijn met de Franse taal.

 

 

Tijdens mijn studies Biomedische Wetenschappen zie ik hoe belangrijk het is om een goede kennis Frans te hebben.  Ik zet me dan ook met veel plezier in om zelfs de kleinsten al warm te maken voor deze mooie taal.Margaux

Zoals mijn zus Sophie ben ik ook tweetalig opgevoed.  Ik ben op mijn zeven jaar begonnen bij een Franstalige scouts.  Hier ben ik ondertussen al vier jaar leiding.

 

Dit combineer ik met mijn studies geneeskunde.Manon

Toen ik kind was, verhuisden mijn ouders naar de Ardennen.  Hier ben ik nog altijd blij om: ik leerde automatisch Frans. 

 

Ik behaalde mijn diploma Professionele Bachelor Kleuteronderwijs aan de AP Hogeschool in Antwerpen en werk nu als kleuterjuf in Jette.

 

Ook geef ik al 3 jaar lessen Frans aan kinderen tussen de 4 en 15 jaar, oa bij vzw FRAVOOL ! .  De gedachte dat ik kinderen help in hun ontwikkeling en bijdraag tot hun algemene vorming, geeft mij een groot gevoel van voldoening!Maureen

Salut!


Ik ben Maureen. Mijn ouders zijn beiden geboren en getogen in Brussel. Mijn mama is Franstalig opgevoed en mijn papa tweetalig. Nederlands en Frans uiteraard.

Ze vonden het tijdens mijn opvoeding zeer belangrijk om mij tweetalig op te voeden. Tot op de dag van vandaag ben ik hen daar enorm dankbaar voor.

Ik heb een bachelor Communicatiemanagement op zak en daar kon ik mijn taalknobbel goed inzetten! Wanneer ik niet aan het studeren ben, kan je mij vaak terugvinden in de natuur. Lange wandelingen in de bossen en overnachten op een camping tussen de vogels, de rivier, de bossen, en ga zo maar door. Daar word ik gelukkig van!

 

Met een interesse voor de Franse taal en een passie voor kinderen is animator zijn bij FRAVOOL ! voor mij de ideale vakantiejob. De kinderen zien bijleren en ontwikkelen is het tweede dat me heel gelukkig maakt. De gezichten wanneer ze het begrijpen en kunnen, daar doe ik het voor!Giel

Hallo, Giel hier. Ik groeide op in het charmante Limburg, niet ver van de taalgrens. Een gepassioneerde lerares talen deed bij mij de vonk overslaan en dus trok ik op 18-jarige leeftijd naar Leuven om er Taal- en Letterkunde te studeren.

Inmiddels sta ik al 7 jaar voor de klas. Daar probeer ik met veel enthousiasme leerlingen warm te maken voor la langue de Molière.

Ik ben mee in het FRAVOOL!-avontuur gestapt omdat kinderen er van jongs af aan op een leerrijke en aangename manier warm gemaakt worden voor de Franse taal.Emilia

Als leerkracht lager onderwijs, was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn tweetaligheid Frans - Nederlands én mijn liefde voor kinderen kon combineren.  Zo kwam ik vorig jaar terecht bij FRAVOOL ! 

 

Zowel mijn ervaring als juf, dansjuf én leidster bij de scouts, zorgen ervoor dat ik mij volledig aansluit bij de Fravool methode! 

 

 

Het spelenderwijs aanleren van nieuwe leerstof is iets waar ik de voorbije jaren veel op heb ingezet, en waarbij opviel hoe snel kinderen weg zijn met nieuwe leerstof!Lana

Ik ben Lana en ik ben sinds dit jaar bij FRAVOOL !  De passie voor talen zat er altijd al in, met een grote liefde voor lezen en vreemde talen.

Een gepassioneerde leerkracht Frans deed me kiezen voor de opleiding Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven.

 

Ik werk graag met kinderen en jongeren.  Vandaar de keuze voor leerkracht secundair onderwijs in het Sint- Romboutscollege in Mechelen.  In de schoolvakanties geef ik graag mijn passie door aan kinderen van iets jongere leeftijd.  Spelenderwijs van jongs af aan een taal aanleren is de ideale manier.  Ik kijk met veel plezier uit naar de komende kampjes bij FRAVOOL ! Tine

Bonjour tout le monde!

 

Ik ben Tine, 29 jaar oud en geboren en getogen in Mechelen.  Ik geef ondertussen reeds 7 jaar les in basisschool de Vlindertuin, waarvan 4 jaar in het vijfde leerjaar.  Ik maakte de overstap naar het vijfde leerjaar omdat ik graag Frans wilde geven..  Ik heb een grote interesse in vreemde talen, hou van reizen, lekker eten en sporten (om al dat lekkers te compenseren).


Stilzitten is niets voor mij. Dat is ook de reden dat taalkampjes bij FRAVOOL ! me enorm aanspraken!  De Franse taal overbrengen aan de hand van speelse methodes en spelletjes is me helemaal op het lijf geschreven.

 

 

à bientôt !Aurélie

Ik ben Aurélie en dit is mijn tweede kamp bij FRAVOOL!

 

Op jonge leeftijd merkte ik dat ik een grote interesse had voor de Franse taal en dit is met de jaren steeds gegroeid. Daarom heb ik gekozen om tolk Frans-Spaans te studeren aan de Universiteit Antwerpen. Intussen geef ik les Frans in het secundair onderwijs.

 

Wanneer ik een vrij moment heb, kan je me dikwijls in de natuur terugvinden. Ik zeg geen nee tegen een stevige hike, een tocht met de mountainbike of gewoon een gezellige picknick in het park met vriendinnen.

Dit heb ik leren appreciëren tijdens mijn jaren bij de scouts. Samen (over)leven, spelletjes spelen, vuil worden en vooral veel momenten delen. Dit is voor mij het pure leven.

 

De visie van FRAVOOL spreekt mij erg aan: want wat is er nauw leuker dan op spelender wijze een taal te leren?

 

 

Ik kijk alvast uit naar het kamp! Jij ook?  Wendy

Na enkele jaren in de privésector gewerkt te hebben, heb ik de switch gemaakt naar leerkracht lager onderwijs en heb ik ook lesgegeven aan Anderstalige Nieuwkomers.  Daarna ben ik doorgestroomd naar het middelbaar onderwijs als leerkracht Frans en Engels. 

 

Bij FRAVOOL! kan ik twee passies in mijn leven perfect combineren: de Franse taal en lesgeven.

 

 

Een vreemde taal leren gaat veel gemakkelijker spelenderwijs en lijkt me nog altijd het meest effectief.  Het is zo leuk om het aangename aan het nuttige te koppelen.  Ik kan er echt van genieten dat zelfs jongvolwassenen Franse liedjes zingen om zo nieuwe woordenschat of grammatica in te oefenen.

Met de nodige trucjes, geheugensteuntjes of zelfs een spel, wordt leren veel toffer!
Samia

Bonjour ! Je m’appelle Samia.  Ik ben geboren en getogen in Brussel.  Et quoi encore?  Ik ben Franstalig opgevoed en mijn grote passie is de Franse taal. Daarom heb ik Taal en Letterkunde Frans / Arabisch gestudeerd in Brussel (ULB) met aansluitend een lerarenopleiding. 

 

Als leerkracht Frans in het secundair onderwijs/ vakleerkracht op basisschool houd ik ervan om leerlingen te entertainen op een aangename manier

 

En ja, dat kan ook tijdens een Taalkamp Frans. 

Alors on y va! Karolien

Ik ben Karolien en werk als orthopedagoge.  Na meer dan 9 jaar ervaring op Speelplein Londerzeel en heel wat andere jeugwerk- en kampervaringen ben ik helemaal klaar voor mijn eerste FRAVOOL ! - avontuur.

 

Ik sta in voor de omkadering en zal er mee voor zorgen dat de kinderen een ongelooflijk tof en leerrijk kamp beleven !Alexandra

Mijn mama en papa zijn alletwee Franstalig.  Ik liep school in een Nederlandstalige school en in het weekend ging ik naar de Franstalige scouts.  Hier keek ik altijd naar uit. Het kamp in juli was het hoogtepunt. Het enthousiasme werd nog groter tijdens mijn jaren als leidster. Kinderen op een leuke en spelende wijze entertainen was een droom. Nadien sloot ik mijn scoutscarrière af met 4 jaren als verantwoordelijke voor de scoutsgroep. Ondertussen werd ik ook leerkracht Frans. Nu sta ik al 6 jaar in een school in Antwerpen in het 1ste en 2de middelbaar waar ik probeer de Franse taal op een leuke manier aan te brengen. Nu zet ik mijn passie met veel plezier verder bij FRAVOOL!Laura

Net zoals Alexandra zijn ook mijn ouders alletwee Franstalig.   Ik ging ook naar een Nederlandstalige school én Franstalige scouts.  Na jaren scoutleidster geweest te zijn sta ik nu reeds vier jaar in het secundair onderwijs als leerkracht Frans.

 

Kinderen/jongeren iets aanleren en helpen groot worden, door op een speelse manier aan de slag te gaan, is sinds kleins af aan mijn passie. Door steeds in de kinderen/jongeren te blijven geloven leer ik ze zeer graag de Franse taal aan, die o zo mooi en belangrijk is.Carole

Bonjour! Ik ben Carole. Net zoals vele andere begeleiders ben ik ook tweetalig opgevoed. Ik ben jarenlang lid geweest van de Franse scouts waar ik een aantal jaren leiding ben geweest van kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ik heb toegepaste taalkunde Frans en Spaans gestudeerd en nu geef ik al 5 jaar les als leerkracht Frans in het secundair onderwijs.  

 

Ik hou ervan om kinderen op een speelse, luchtige en creatieve manier het Frans te leren. Ik denk ook dat kinderen het beste een taal leren als ze die leuk vinden.  

 

Zelf ben ik erg gepassioneerd door Franse muziek. Ik ben ervan overtuigd dat zingen in het Frans de fantasie en creativiteit van kinderen vergroot, maar het stimuleert ook zeker de taalontwikkeling.  

  

Ik kijk er erg naar uit om bij FRAVOOL! aan de slag te gaan. C’est parti!  Marie

Ik ben afkomstig van Namen en werd dus in het Frans opgevoed. Sinds mijn huwelijk in 1997 ben ik in Zemst terecht gekomen. Ik heb een opleiding van leerkracht gevolgd. "Jong geleerd is oud gedaan" daarom vind ik het fijn om met jonge kinderen te spelen en zingen. Het is een leuke methode om mijn moedertaal te onderwijzen!  

Wil je ons team versterken?


 

 

Ruimte voor lesgevers/monitoren (toegang enkel met paswoord):