Ellen


Na 16 jaar Frans te hebben gegeven aan volwassenen, nam ik in 2016-17 loopbaanonderbreking om een aantal dingen uit te proberen die ik altijd al graag had willen doen. 

 

Bovenaan de prioriteitenlijst stond Frans geven aan kinderen. En niet zo achter bankjes zitten en met pen en papier. Nee, het moest iets vrolijkers worden, iets speelsers. Een “les” waar de kindjes zouden naar uitkijken. Een speelmoment waarbij de kinderen niet echt doorhebben dat ze ook aan het leren zijn.

 

Ik maakte liedjes, vond spelletjes uit, knutselde materiaal in elkaar. In de school van mijn zoontjes kreeg ik de kans dit concept uit te proberen. En zoals gehoopt: het sloeg aan en het enthousiasme was groot, van de ouders, de kindjes en mezelf.

 

 

Dit smaakt(e ) naar meer!Sophie

Ik werd tweetalig Frans-Nederlands opgevoed. Ik ben jaren lid geweest van een Franstalige scouts, waarna ik nog enkele jaren leidster en hoofdleidster ben geweest van de allerkleinsten. Hierbij heb ik ervaren hoe kinderen kunnen opgaan in de wondere wereld van verhalen en fantasie. Het leuke aan FRAVOOL! is dat we de kinderen op een speelse en creatieve manier een eerste ervaring kunnen geven met de Franse taal. Ik heb reeds enkele FRAVOOL! kampen achter de  rug en telkens blijf ik verbaasd hoe snel kinderen weg zijn met de Franse taal.

 

 

Tijdens mijn studies Biomedische Wetenschappen zie ik hoe belangrijk het is om een goede kennis Frans te hebben.  Ik zet me dan ook met veel plezier in om zelfs de kleinsten al warm te maken voor deze mooie taal.Margaux

Zoals mijn zus Sophie ben ik ook tweetalig opgevoed.  Ik ben op mijn zeven jaar begonnen bij een Franstalige scouts.  Hier ben ik ondertussen al vier jaar leiding.

 

Dit combineer ik met mijn studies geneeskunde.Manon

Toen ik kind was, verhuisden mijn ouders naar de Ardennen.  Hier ben ik nog altijd blij om: ik leerde automatisch Frans. 

 

Ik behaalde mijn diploma Professionele Bachelor Kleuteronderwijs aan de AP Hogeschool in Antwerpen en werk nu als kleuterjuf in Jette.

 

Ook geef ik al 3 jaar lessen Frans aan kinderen tussen de 4 en 15 jaar, oa bij vzw FRAVOOL ! .  De gedachte dat ik kinderen help in hun ontwikkeling en bijdraag tot hun algemene vorming, geeft mij een groot gevoel van voldoening!Tine

Tijdens mijn eerste les Frans in het vijfde leerjaar heeft de Franse microbe mij goed gebeten. Ik ging de volgende zomers telkens op sportkamp in Wallonië om beter te worden in Frans. Mijn lievelingsvak in het middelbaar, dat raad je nooit 😊. Ik ben dan ook toegepaste taalkunde Frans-Spaans gaan studeren. Ondertussen ben ik zelf leerkracht Frans in de tweede graad en hoop ik mijn passie voor de Franse taal te kunnen doorgeven.

 

Naast Frans heb ik ook een enorme passie voor rope skipping. Ik hou ervan om training te geven aan mijn skippertjes en om hen nieuwe skills te leren! Uiteraard spring ik zelf ook en mijn lievelingsskill, die zie je op de foto.Giel

Hallo, Giel hier. Ik groeide op in het charmante Limburg, niet ver van de taalgrens. Een gepassioneerde lerares talen deed bij mij de vonk overslaan en dus trok ik op 18-jarige leeftijd naar Leuven om er Taal- en Letterkunde te studeren.

Inmiddels sta ik al 7 jaar voor de klas. Daar probeer ik met veel enthousiasme leerlingen warm te maken voor la langue de Molière.

Ik ben recentelijk mee in het FRAVOOL!-avontuur gestapt omdat kinderen er van jongs af aan op een leerrijke en aangename manier warm gemaakt worden voor de Franse taal.Alexandra

Franstalig sinds dag één.

 

Na een verhuis van Brussel naar een Vlaamse gemeente, besloten mijn ouders om ons school te laten lopen in het Nederlands (ik was toen 5 jaar oud). Dus was het voor ons … thuis = Frans/ school = Nederlands.

Ondertussen ben ik mama van 2 “mes loulous”.  Zij worden uiteraard tweetalig opgevoed en ik "onderdompel" ze graag in het Franstalige bad dankzij liedjes, programma’s, spelletjes en natuurlijk door dagelijks Frans te spreken.

 

FRAVOOL ! ligt dus in het verlengde van wat ik dagelijks doe … Spelen met taal !

 

Meertalig zijn heeft zoveel voordelen ! Het maakt me gelukkig dat ik mijn steentje kan bijdragen om mijn passie voor de Franse taal te delen met de meest leergierige groep .. onze kinderen !
Emilia

Als leerkracht lager onderwijs, was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn tweetaligheid Frans - Nederlands én mijn liefde voor kinderen kon combineren.  Zo kwam ik vorig jaar terecht bij FRAVOOL ! 

 

Zowel mijn ervaring als juf, dansjuf én leidster bij de scouts, zorgen ervoor dat ik mij volledig aansluit bij de Fravool methode! 

 

 

Het spelenderwijs aanleren van nieuwe leerstof is iets waar ik de voorbije jaren veel op heb ingezet, en waarbij opviel hoe snel kinderen weg zijn met nieuwe leerstof!Dédée

Hallo, ik ben Andrée maar iedereen noemt mij Dedée. Zoals mijn naam al doet vermoeden ben ik gezegend met een Franstalige papa. 

Mijn tweetalige opvoeding is mij gedurende mijn 40-jarige carrière binnen de bankwereld heel erg van pas gekomen.  De kennis van onze beide landstalen is een grote troef in het beroepsleven maar ook een verrijking op persoonlijk vlak. Mijn eigen dochter werd eveneens tweetalig opgevoed.  

 

Onnodig dus te zeggen dat ik een hevige voorstander ben om kinderen van jongsaf de beginselen van deze prachtige taal aan te leren. Als dit op een speelse manier kan gebeuren is dat mooi meegenomen.

 

Ik nader met rasse schreden de 3×20 maar als ik met die kleintjes bezig ben voel ik me nog steeds 1x20. Improvisatie is mij niet vreemd, ik heb 25 jaar met veel plezier op de planken gestaan bij een toneelgezelschap.

 

 

In mijn vrije tijd ben ik een super-actieve verwenmamoe, feestjesbouwer, levensgenieter en reisfanaat die er van houdt de wereld te ontdekken en nieuwe culturen op te snuiven. Mijn levensmoto's zijn:  "Pluk de dag" en "On n'est jamais mieux servie que par soi-même".Eline

Vorig jaar studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs.  Tijdens mijn stages merkte ik dat kinderen in het 5de leerjaar heel enthousiast starten met het leren van de Franse taal.  Helaas smelt dit enthousiasme vaak als sneeuw voor de zon.  Kinderen ervaren Franse lessen soms als moeilijk en saai.  Tijdens het lesgeven ging ik op zoek naar manieren om op een speelse en actieve manier aan de slag te gaan.  Ik merkte dat de motivatie weer groeide.  Bovendien krijgen de kinderen op deze manier meer zelfvertrouwen en spreekdurf.

Ook ben ik een groot voorstander van taalsensibilisering op jonge leeftijd.  Door vroeg in aanraking te komen met een nieuwe taal wordt deze beter verankerd in het geheugen.

 

Toen ik een beetje later op FRAVOOL ! stootte was ik helemaal verkocht.  FRAVOOL ! biedt ontzettend leuke werkvormen, spelletjes en liedjes aan, waar ik zelf helemaal enthousiast van word.  Ik kijk er weer naar uit om kinderen op kamp elke dag te zien groeien en hen een onvergetelijk Frans kamp te bezorgen !Seth

 

Ik ben Seth.  Ik heb een papa die Frans spreekt waardoor ik tweetalig ben opgevoed. Ik geef ondertussen ook al twee jaar hockeytraining voornamelijk aan 3-5 jarigen, maar regelmatig ook aan oudere groepen. 

 

Ik ben redelijk jong, maar dat schrikt me niet af want daar ligt mijn kracht: mijn enthousiasme en spontaniteit zorgen ervoor dat ik niet onder moet doen voor oudere trainers/monitoren ;-)Alexandra

Mijn mama en papa zijn alletwee Franstalig.  Ik liep school in een Nederlandstalige school en in het weekend ging ik naar de Franstalige scouts.  Hier keek ik altijd naar uit. Het kamp in juli was het hoogtepunt. Het enthousiasme werd nog groter tijdens mijn jaren als leidster. Kinderen op een leuke en spelende wijze entertainen was een droom. Nadien sloot ik mijn scoutscarrière af met 4 jaren als verantwoordelijke voor de scoutsgroep. Ondertussen werd ik ook leerkracht Frans. Nu sta ik al 6 jaar in een school in Antwerpen in het 1ste en 2de middelbaar waar ik probeer de Franse taal op een leuke manier aan te brengen. Nu zet ik mijn passie met veel plezier verder bij FRAVOOL!Laura

Net zoals Alexandra zijn ook mijn ouders alletwee Franstalig.   Ik ging ook naar een Nederlandstalige school én Franstalige scouts.  Na jaren scoutleidster geweest te zijn sta ik nu reeds vier jaar in het secundair onderwijs als leerkracht Frans.

 

Kinderen/jongeren iets aanleren en helpen groot worden, door op een speelse manier aan de slag te gaan, is sinds kleins af aan mijn passie. Door steeds in de kinderen/jongeren te blijven geloven leer ik ze zeer graag de Franse taal aan, die o zo mooi en belangrijk is.Carole

Bonjour! Ik ben Carole. Net zoals vele andere begeleiders ben ik ook tweetalig opgevoed. Ik ben jarenlang lid geweest van de Franse scouts waar ik een aantal jaren leiding ben geweest van kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ik heb toegepaste taalkunde Frans en Spaans gestudeerd en nu geef ik al 5 jaar les als leerkracht Frans in het secundair onderwijs.  

 

Ik hou ervan om kinderen op een speelse, luchtige en creatieve manier het Frans te leren. Ik denk ook dat kinderen het beste een taal leren als ze die leuk vinden.  

 

Zelf ben ik erg gepassioneerd door Franse muziek. Ik ben ervan overtuigd dat zingen in het Frans de fantasie en creativiteit van kinderen vergroot, maar het stimuleert ook zeker de taalontwikkeling.  

 

 

Ik kijk er erg naar uit om bij FRAVOOL! aan de slag te gaan. C’est parti!  Marie

Ik ben afkomstig van Namen en werd dus in het Frans opgevoed. Sinds mijn huwelijk in 1997 ben ik in Zemst terecht gekomen. Ik heb een opleiding van leerkracht gevolgd. "Jong geleerd is oud gedaan" daarom vind ik het fijn om met jonge kinderen te spelen en zingen. Het is een leuke methode om mijn moedertaal te onderwijzen!
Nyssrine

Ik heb net mijn diploma Bedrijfscommunicatie op zak.  Talen en communicatie staan centraal in mijn leven. 

 

Al vanop jonge leeftijd was ik sterk geïnteresseerd in de Franse taal.  Het grootste van mijn familie is Franstalig én ik volgde ook de naschoolse Franse lessen vanaf het tweede leerjaar.  Dit vond ik altijd heel leuk en daarom zet ik me dan nu ook graag in om andere kinderen in dezelfde positieve ervaringen te doen beleven.

 

Als animator in de jeugdwerking werkte ik met kinderen van verschillende leeftijden, zowel met kleuters als met tieners.  Ik haal plezier uit het werken met kinderen en dankzij FRAVOOL ! krijg ik de kans om naast het entertainen, hen ook op spelende wijze een nieuwe taal bij te leren.

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat de kids net zoals ik op deze speelse manier een positieve ervaring hebben met de Franse taal, wat hen in de toekomst zal stimuleren om dit verder te blijven ontwikkelen.  

Wil je ons team versterken?


 

 

Ruimte voor lesgevers/monitoren (toegang enkel met paswoord):